AK Parti'deki 2019 yerel seçim hazırlıkları kapsamında istifası istenen belediye başkanları arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün düzenlediği basın toplantısında istifasını resmen açıkladı. Geçtiğimiz gün Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla vedalaşan Gökçek, bugün saat 14.00 sıralarında basın mensupları ve belediye çalışanlarının karşısında son kez başkan ünvanıyla çıktı.

Gökçek, yaklaşık 30 dakika süren toplantısının ilk bölümünü, 23 yıllık belediye başkanlığı döneminde Ankara'da gerçekleştirdikleri faaliyetlere ayırırken, son 15 dakikada da neden istifa ettiğine ilişkin gerekçelerini sıraladı.

Sözlerine "Ben dava adamıyım" ifadeleriyle devam eden Gökçek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinden istifasını istemesi nedeniyle bu kararı aldığını söyledi.

"LİDERİM İSTEDİ, GÖREVİ BIRAKIYORUM"

İstifa haberlerinin ilk çıktığı dönemde öne sürülen metal yorgunluğu gibi söylemleri kesin bir dille reddeden Melih Gökçek, yorgunluk ve benzeri bir durumun söz konusu olmadığını Erdoğan'ın isteği doğrultusunda istifa ettiğini net bir dille ifade etti.