AKP yönetimi tarafından istifası istendiği iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bugün İstanbul'dan Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere Esenboğa Havaalanı'na gitti. Ancak ayaküstü görüşebilen Gökçek, eli boş döndü

İSTEDİĞİNİ ELDE EDEMEDİ

Gökçek'in 'son bir kez' Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istediği kulislere yansırken, bu görüşmenin havaalanında gerçekleşebileceği düşünülürken bu olmadı.

"Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz" "Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz"

Gökçek'in Erdoğanla görüşmeden istifa etmeyeceği iddia edilirken, gelişmeler bu sürecin çok kısaldığını ve Gökçek'in makamından her an ayrılmak üzere olduğu görülüyor. Ankara Büyükşehir Belediye binasındaki odasını toplayan ve özel eşyalarını kutulara koyduran Gökçek'in veda konuşmasına hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

GÖKÇEK NASIL BİR YOL HARİTASI İZLEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Esenboğa Havaalanında özel görüşme şansı bulamayan Melih Gökçek'in, Cumhurbaşkanı ile ayak üstü bir sohbet gerçekleştirdiği ve derdini anlatamadığı gelen bilgiler arasında.

Melih Gökçek muammasının kısa bir süre sonra sona ereceğini ifade eden Gökçek'e yakın isimler, bundan sonra Gökçek nasıl bir yol haritası izleyeceği konusunda şimdilik bilgi vermiyor ancak siyasetten kopmayacağını yakın çevresine fısıldıyor şeklinde kulis yapıyorlar.

İSTİFA ETMİYORLAR

Öte yandan Balıkesir, Bursa, Nevşehir, Niğde Belediye Başkanları içinde aynı sürecin devam ettiği, istenmeyen adamlar olarak parti çevresinde isimlerinin geçtiği biliniyor.

METAL YORGUNU SİYASİLER

Belediye Başkanlarının büyük bir metal yorgunluğu içine girdiği ve kendiliğinden istifa etmeleri gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Göreve gelirken büyük bir memnuniyet gösteren isimlerin, görevden giderken neden memnuniyetsizlik gösterdiklerini anlamadığını' söylemişti.

Belediye Başkanları ile ilgili alınan kararların aşama aşama yerine getirileceği ve 2019'a hazırlanırken AKP'nin yeni bir organizasyon içine gireceği kulislere yayılan bilgiler arasında.