Meksika'da adeta can pazarı yaşanıyor. Yerel saat ile 13.14'te meydana gelen 7.1 büyüklüğünde depremde en az 224 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Merkezi olan USGS depremin merkez üssünün Puebla eyaletine bağlı olan Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusu olduğunu vurguladı. 52 kilometre derinlikte meydana gelen deprem sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başkentten hissedilen deprem halk arasında büyük paniğe neden olurken, çok sayıda bina enkaza dönüştü. Halk panik içerisinde evlerini terk edip sokaklara döküldü. Bazı binaların enkazlarının altında mahsur kalan vatandaşların olduğu belirtilirken, Meksiko Uluslararası havalimanında ise uçuşlar durduruldu.

Puebla Valisi olan Tony Gali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı kiliselerin çan kulelerinin yıkıldığını, bazı binalarda büyük hasar olduğunu dile getirdi. Gelen son bilgilere göre depremde en az 224 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Meksika'da 19 Eylül 1985 yılında meydana gelen 8.1 şiddetindeki depremdede en az 5 bin kişi hayatını kaybetmişti.