Anadolu Ajansı'nın Menbiç'teki kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, Suriye askerleri YPG ile Koordineli olarak Menbiç'in batı kırsalında yer alan Arimah beldesine girdi.

TSK TETİKTE BEKLİYOR

Türkiye'nin sınır ötesi operasyon duyurusundan sonra eller sınırda tetikte beklerken, Anadolu Ajansından gelen haber bütün dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Akşam saatlerinde Suriye Ordusunun elini çabuk tutarak YPG ile koordinasyon içerisinde Suriye'nin Menbiç bölgesine girdiğini duyurdu.

TANKLAR VE ASKERİ TAŞITLARLA GELDİLER

Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat! Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat!

Haberde şu satırlara yer verildi. Münbiç'e Esad rejimine bağlı güçleri taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar, yaklaşık 1 saat önce ilçenin güneyinden giriş yaptı. Terör örgütü ve YPG/PKK elebaşlarıyla kısa bir toplantı yapan rejim güçlerinin konvoyu, görüşmenin ardından ilçenin batı kırsalında yer alan Arimah beldesine yöneldi. YPG/PKK Arimah'ın kontrolönü rejim güçlerine bıraktı".

AMERİKA HENÜZ ÇEKİLMEDİ

Arimah beldesi, Menbiç'ın batısıyla Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi arasında bulunan cephe hattında yer alıyor. Askerlerini çekmesi beklenen ABD'de Münbiç ilçe merkezi ve kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle cephe hattı durumundaki Sucu çayı kıyısında konuşlanmış durumda.