Türk Ordusuna ait bir konvoy, Astana anlaşmaları çerçevesinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde oluşturulacak ateşkes gözlem noktası için bölgeye ulaştı.

TSK KONVOYU ULAŞTI

İdlib'den gelen bilgilere göre, akşam saatlerinde Türkiye-Suriye sınırımı geçen Mehmetçiğin konvoyu İdlib-Afrin hattında güneye doğru yol alarak daha evvelden tespit edilen hassas noktaya ulaştı.

AĞIR SİLAHLAR VE ZIRHLILAR VAR

Zırhlı araçlar, toplar ve tanklarında bulunduğu TSK konvoyu, İdlib'in içinde bulunduğu gerginliği azaltma bölgesinin güneydoğusundaki Ebu Zuhur ilçesine bağlı Tel Tukan kasabası çevresinde yerini aldı.

Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği

ESAD GÜÇLERİNİN KARŞISINDA

Mehmetçiğin konuşlandığı noktanın yaklaşık 6 kilometre karşısındaki hatlarda, Başşar esed rejimi ordusu unsurları ve İran destekli gruplar bulunuyor.

ATEŞKES GÖZLEM NOKTASI

Genelkurmay kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikalin amacı, 6. Ateşkes gözlem noktasının oluşturulması.

Kazakistan'ın başşehri Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin tasimi için gözlem noktaları oluşturmaya başlamıştı.

GERGİNLİĞİ AZALTMAK HEDEFLENİYOR

Anlaşmaya göre, kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde Türk Ordusu'nun toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor.

İntikalin sona erip, TSK'nın gözlem misyonunun başlamasının ardından Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nde yer alan Rus güçlerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesinin dış kısmında, rejim ile muhaliflerin cephe hattında konuşlanması bekleniyor.