Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu kullanımı konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan 4 parti anlaşmaya vardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi uyuşturucu ile mücadele konusunda ortak bir komisyon kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşı 12'lere kadar düşmüş durumda. Türkiye'nin dört bir yanında, özellikle İstanbul'da yol kenarlarında sızmış halde yatan, ya da içtiği uyuşturucunun etkisiyle adeta zombi haline gelmiş gençler görmek mümkün. Metrobüs, Metro gibi toplu taşıma araçlarında, cadde ve sokaklarda uyuşturucu kullanmış gençlerin içler acısı hali kameralara yansıyor.

CHP'nin 'uyuşturucu ile mücadele' ile ilgili verdiği onlarca önergenin AKP tarafından reddedilmesi kamuoyunda oldukça tepki çekmişti. Geçtiğimiz hafta da MHP 'uyuşturucu ile mücadele' ile ilgili önerge sunmuştu.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, bugün Danışma Kuruluna kendisinin katıldığını hatırlatarak, "CHP'nin grup önerisinin uyuşturucu ile mücadele konusunda olduğunu gördükten sonra bunu ortak bir öneri haline dönüştürme teklifimi ilettim. Kısa zamanda bu ortak iradenin çıkmasına ben de memnun oldum. Çok teşekkür ediyorum." dedi.