Bilim dünyası yapılan araştırma sonucunda en güzel ve çekici gelen yüz hatlarını ortaya çıkardı.

ABD'deki Temple Unirverstiy School of Medicine'de yapılan araştırmada yüz ölçüleri ve gözlerle yanakların oranına göre 'kalp' şekline sahip kadınların istatistiksel olarak en güzel kadın olduğunu belirlendi.

SURATLAR KALP ŞEKLİNDE

Tarihin başından beri güzellik kavramı farklı şekillerde tartışılıyor, kimi iç güzelliğe önem verdiğinden dem vururken bazıları altın oran arayışına devam ediyor. ABD'de yapılan yeni bir araştırma, 'matematiksel' olarak güzellik kavramına yaklaşıyor.

ABD'nin Philadelphia kentinde bulunan Temple Universty School of Medicine tarafından yapılan araştırmada estetik olarak çekici olmanın sırları matematik aracılığıyla çözüldü.

DENGELİ VE ÇEKİCİ BİR YÜZ

scarkett

Araştırmayı yürüten Garp Linkov, '55 kadın mankenin fotoğraflarını inceledik ve ideal yüz oranlarını belirlemeye çalıştık.

Bu arada dengeli ve çekçi bir yüz için ihtiyacımız olan verilere, oranlara ve boyutlara baktık. Buna göre kalp şeklindeki bir yüze sahip olanlar daha genç ve çekici görünüyor' ifadesini kullandı.

METRİK STANDARTLAR AÇIKLANDI

Araştırmaya göre elmacık kemikleri kaşlarla aynı genişlikte olan kadınlar daha çekici.

Araştırma kapsamında incelenen mankenlerin gözleri arasındaki uzaklığın ortalama 59.2 milimetre olduğu kaydedilirken, gözler ile elmacık kemikleri arasındaki dikey mesafenin de 131.1 milimetre olduğu ve bu ölçülere sahip kadınların daha güzel olduğu belirtildi.

Uzmanlara göre bu ölçülere sahip olan isimler arasında Reese Witherspoon ve Scarlet Johanson gibi isimler yer alıyor.