Masaj yapılan bölgede kan ve lenf dolaşımının artması sonucunda ödem ve şişkinliklerin azaldığını dile getiren uzmanlar, aslında masaj yaptıran kişinin zayıflamak için daha aktif hareket edebileceğini ancak bunu stresi ve kronik yorgunluğu azaltıp, kan dolaşımını artırmak için gerçekleştirmesinin daha mantıklı olduğunu ifade ediyor.

Masajın zayıflatıcı etkisi bulunmadığının altını çizen uzmanlar, yürüyüş gibi daha çok kalori yaktıran egzersizlerin daha fazla tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yanı sıra egzersizinde bu nedenle büyük önem taşıdığını kaydetmemiz gerekiyor.

Düzenli öğünlerle ideal kiloya ulaşılabileceğini savunan uzmanlar, iş yoğunluğu sebebiyle saatler boyunca yemek yenilemediğinde tokluk hissinin hemen algılanmadığını paylaşıyor. Ne kadar hızlı ve çok gıda tüketilirse tokluk hissi geç geleceği için, ihtiyaçtan fazla yemek tüketilir. Ölçüsüz yemekler de bizlere fazla kilolar olarak geri döner.

O yüzden öğün atlamadan, yavaş ve sık çiğneyerek beslenmeyi öneriyoruz. Lifli, protein ve mineral yönünden zengin gıdalar, tüketildikten sonra uzun süre tok tutar. Ceviz ve kinoa gibi lif yönünden de zengin gıdaları, salatalarımıza az miktarda eklemek, bir sonraki öğünde yeme miktarımızı azaltacaklardır.

Hareket kabiliyeti azalmış, dizlerde fazla kilodan dolayı sorunlar yaşayan, metabolik sistemi bozulmuş obez kişilerin ise cerrahi yöntemlere başvurabileceklerini belirten uzmanlar, obezite cerrahisini diğer seçeneklerden sonuç alınamadığında ya da sağlık durumunuzun ivedi kilo vermenizi gerektirdiği ciddi durumlarda düşünülmesi gerekir. Obezite cerrahisi; kısıtlayıcı ve emilim azaltıcı ameliyatlar olarak iki gruba ayrılırlar.

Kısıtlayıcı ameliyatların başında Tüp Mide Ameliyatı gelmektedir. Kısıtlayıcı ameliyatlarda mide hacmi küçültülerek gıda ve dolasıyla kalori alımı azaltılır. Emilim azaltıcı ameliyatlarda ise gıdanın ince bağırsaklardan geçen mesafesi kısaltılır, gıdalardan alınan kalori miktarı azaltılmaktadır. Emilim azaltıcı ameliyatlar ise Mide Baypasları ve SADI ( Duodenal Switch) ameliyatıdır.