Edirne'de düzenlenen 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası son gün oynanan final maçlarınn ardından yapılan kupa töreniyle sona erdi. Mimar Sinan Spor Salonu'nda 7 farklı kategoride gerçekleştirilen şampiyonada, 3'ü altın, 2'si gümüş, 5 bronz olmak üzere 10 madalya toplayan Türkiye, takım halinde Balkan Şampiyonu oldu. Romanya 8 madalya ile ikinci, Sırbistan ise 4 madalya ile üçüncü oldu.

timthumb

KIYASIYA MÜCADELE

Türkiye, erkekler takım maçlarında finalde Sırbistan'ı 3-0 yenerek ilk altın madalyasını kazanırken, Tek Erkeklerde finalde Sırp Nikola Marinkovic'i yenen Talha Yiğenler ve Çift Bayanlarda finalde Romen Alina Zaharia/Elena Zaharia çiftini mağlup eden Betül Nur Kahraman/ Merve Nur Öztürk ikiliside ile de 2 ferdi altın madalya kazanmayı başardı.

MRT_1405

Bayan takım maçlarında ile Karışık çiftlerde Tahla Yiğenler/ Aybala Kocal ikilisi gümüş madalya kazanırken, Tek Bayanlarda Aybala Kocal, Çift Erkeklerde Bilal Selim Tok/ Tugay Yılmaz, Çift Bayanlarda Gülpembe Özkaya/Aybala Kocal, Karışık Çiftlerde ise Umut Emre Başsan/ Dilan Tek ve Ali Afşin Gül/ Merve Nur Öztürk ikilisi ise bronz madalya elde etti.

DERECEYE GİRENLER KUPALARINI ALDILAR

Şampiyonanın son gününde final müsabakalarının ardından kupa töreni düzenlendi. Dereceye giren milli takımlara ve sporculara madalya ve kupaları, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, BTTU Genel Sekreteri Milorad Trpkovski, TMTF Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Başol Haraç ve Uğur Beşok, TMTF Genel Koordinatörü Tahsin Ergül ile Edirme Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zekeriya Bayrak tarafından verildi.