Masa Başında Çalışanlar İçin Riskler

7 milyar nüfuslu dünya üzerinde 2 milyardan fazla insanın obezite seviyesinde olduğunu bildiren istatistikler bunun nedeni olarak masa başında çalışmayı ve hareketsiz yaşamı gösteriyor. Spor yapmamanın yanı sıra sürekli olarak masa ve bilgisayar başında hazır gıdalar ile beslenen insanların gerek iskelet yapılarında gerek ise tüm vücut fonksiyonlarında bozulmalar ortaya çıktığını belirten doktorlar; acil beslenme önerileri ile daha sağlıklı, dinamik ve enerjik bir yaşamın ipuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Masa Başında Çalışanlar İçin Beslenme Tavsiyeleri

Uzmanlar masa başında çalışanlar için beslenme önerileri sunmaya devam ediyor. Bunların başında ise fast- food tarzı beslenmenin önüne geçilmesi hedefleniyor. Evden eski yöntemler ile sefer tası ve benzer konserve ürünleri iş yerine getirmek hala güncelliğini ve sağlığını koruyan önlemler arasında özellikle masa başında çalışanların öğle yemeği aralarında dışarıdan yemek söylemeleri nasıl hazırlandıkları bilmedikleri ve donmuş yağlar ile pişirilen etleri tüketmeleri obeziteye davetiye çıkarmakta.

Bununla birlikte evden iş yerine yemek getirme imkanı bulunmayan kişiler için ise ev yemekleri yapan lokantalardan beslenmeleri sunulan öneriler arasında.

Masa başında çalışan kişilerin çikolata, bisküvi, cipsi, kola gibi doğrudan doğruya kilo ve yağ yapan yiyecek alışkanlıklarından da kurtulmaları öneriyor. Bunun yerine fındıki fıstıki kuru üzüm gibi hem doğal hem de faydalı atıştırmalar tercih edilmeli. Aynı zamanda çay ve kahve gibi saat başı içilen zararlı içecekler de minimum seviyeye düşürülmeli.