Sonrasında uzun kulaklı uzaylı dostumuz Spock'ın benzerleri konusunda hepimiz fikir yürütmeye başladık, hayaller kurduk.

Önümüzdeki sene Mars'a NASA tarafından gönderilecek olan InSight uzay aracı bu hayallerin peşinden gitmek isteyenlerin ilgisini çekecek bir haberi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 2018'de Mars'a göndereceği InSight uzay aracıyla birlikte binlerce kişinin ismini de Mars'a götürmeye hazırlanıyor. Eğer 2015 yılında NASA tarafından duyurulan bu projenin henüz bir parçası olmadıysanız, NASA'nın yeni çağrısına kulak vermelisiniz.

Dünyanın hemen hemen dört bir yanından insanların Mars'a isimlerini göndermek için sıraya girdiğini kaydeden uzmanlar, 2015'te NASA'nın bu projeyi açıklamasının ardından 827 bin kişinin başvuruda bulunduğunu açıklıyor. Mars'a gönderilecek InSight uzay aracı için ikinci bir çip hazırlığında olduğunu duyuran NASA; uzay severleri heyecanlandırdı.

Çevrimiçi Film ve Dizi Platformlarının Yükselen Trendi Çevrimiçi Film ve Dizi Platformlarının Yükselen Trendi

InSight uzay aracı görevinin başındaki Bruce Banerdt, Mars'ın uzay severleri heyecanlandırmaya devam ettiğini ve bu fırsatın "insanların kızıl gezegenin içini araştıracak uzay aracının bir parçası olmalarına olanak sağladığını" dile getirdi.

NASA InSight aracının Mayıs 2018'de yolculuğuna başlaması ve Kasım 2018'de kızıl gezegene varması bekleniyor.

InSight, gezegendeki depremleri, meteor yağmurlarını ve kayalık tabakaları inceleyecek.