Sadece 3 sözleşmeli basketbolcu ile başlanılan sezonda takıma toplama oyuncuların alınması ve iyi bir hazırlık sürecinin yapılamaması gibi durumlar Galatasaray erkek basketbol takımının istediği sonuçları almamasına neden olmuştu.

Bu olumsuz durumların üzerine gelen kötü sonuçlar ile Erman Kunter'in arasının açılması ve sarı kırmızılı taraftarların her fırsatta takımı ıslıklayarak Erman Kunter'i istifaya davet etmesi gibi gelişmelerden dolayı sarı kırmızılı yöneticiler Erman Kunter ile yolları ayırdı.

Mahmuti Aslan Oldu

Erman Kunter le yollarını ayıran sarı kırmızılı yöneticiler zaman geçirmeden Oktay Mahmuti ile anlaştı ve Mahmuti Galatasaray'ın başına geçti. Oktay Mahmuti ile sarı kırmızılı yöneticiler 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yüzme Yarışlarının Kökeni ve Günümüzdeki Popülerliği Yüzme Yarışlarının Kökeni ve Günümüzdeki Popülerliği

Takımın başına Oktay Mahmuti 'yi getiren sarı kırmızılılar transfer çalışmalarına da hemen başlayarak takımın eksik bölgeleri için oyuncu arayışına başladı. Bu anlamda sarı kırmızılı yöneticiler teknik heyetin raporu doğrultusunda Caner Topaloğlu ve Juskevicius ile anlaşma sağladı.

İki yıldız oyuncunun da kısa sürede takıma katılacağı açıklandı. Özellikle Juskevicius'un transferi ile Galatasaray erkek basketbol takımı oyun kurucu bölgesinde zenginlik katmış oldu.

Mahmuti İle Euro Lig'de Fırtınalar Estirmişti

Galatasaray erkek basketbol takımının başına tekrar getirilen Oktay Mahmuti daha önce Sarı kırmızılılar ile başarılardan başarılara koşmuştu. Oktay Mahmuti yönetiminde Galatasaray erkek basketbol takımı özellikle Euro Lig 'de iç sahada güçlü takımlara karşı zaferler kazanmıştı.

Galatasaray erkek basketbol takımı ilke Oktay Mahmuti daha önceki birliktelikte Türkiye Cumhurbaşkanlığı kupasını kaldırmıştı. Galatasaray yönetimi takımın başına Oktay Mahmuti 'yi getirerek takımın kötü gidişatına dur demek istiyor.