Rüya görürken kişinin rüyada olduğunu bildiği bir rüya türü vardır ve lucid rüya nedir? sorusunun yanıtıdır. Bu rüyaya berrak rüya da denir. Araştırmalar berrak rüyalara normalde uyku esnasında bastırılan beyne ait kısımların aktif olarak eşlik ettiğini göstermiştir. Lucid rüya, REM uykusu ile uyanıklık arasında bir beyin durumunu temsil eder.

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Lucid Rüyada Neler Yapılır?

Bazı insanlar, lucid rüyanın gidişatını etkileyebilir, öyle ki konuşabilirler. Bu, özellikle de bir kabus için iyi bir taktik olsa da, birçok rüya uzmanı, rüyaların doğal olarak gerçekleşmesine izin vermenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Uzmanlara göre lucid rüyalarda karar verebilir, hayal dünyanızı keşfedebilir ve kontrol edebilirsiniz ve hayal edebileceğiniz her şeyi hemen hemen yapabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında uçabilir, bir ünlü ile tanışabilir, iş görüşmesine başvurabilir veya dev bir kelebek üzerinde dolaşabilirsiniz.

Bu konuda sınır yoktur. Normalde uykuya geçtiğinizde, neler olduğunu bilmezsiniz ama eğitim ve uygulama ile zihninizin farkında olma görevinin bir bölümünü açabilirsiniz.

Lucid Rüya Görmek Öğrenilir mi ve Yararı Var mıdır?

Birçok nedenden dolayı, insanlar lucid rüya görmeyi öğrenmek ister. Bunlar; iyileştirilmiş uyku kalitesi, kaybedilen bireylerle yeniden bağlantı kurma, gerçek hayat becerilerini öğrenme ve geliştirme, korkuları yenmek, duygusal travmaları düzeltmek, uçmak gibi inanılmaz ya da imkansız şeyler yapmaktır.

Birçok insana, lucid rüya görmeyi öğrenme isteği veren en büyük nedenlerden biri de, nispeten zamanı geri almanın bir yolu olmasıdır. Lucid rüya görmeyi öğrenmek, 1 ya da 2 ay sürebilir. Çünkü tamamen bir alışkanlık gerektirir. Yeni başlayanları biraz deneme yanılma durumları bekler ve uygulama ciddi bir sabır gerektirir.