Bu noktada günde 7 saate yakın teknolojik cihazlarda vakit geçirenlerin sayısının hiçte az olmadığını ortaya koyan araştırmalar olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Dünya Sağlık Örgütü internet bağımlılığını artık hastalık olarak kabul ediliyor. Günlerce bilgisayar başından kalkmadığı için rahatsızlanan hatta ölen insanlar var. Teknoloji bağımlılığı İstanbul'da Yeşilay'ın düzenlediği kongrede masaya yatırıldı.

8-9 saat bilgisayar oyunu oynadıktan sonra okula gözleri kan çanağına dönmüş halde giden öğrencilerin sayısının hiçte az olmadığı yapılan araştırmalarda net bir şekilde ortaya konulmuşken, teknolojinin gelişimiyle birlikte hepimizi tehdit eden bu konu açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde ele alındı.

Recep Tayyip Erdoğan'da yapılan araştırmaları anımsatırken, kongreyi takip etmeye gelenlerin ellerinden düşmeyen cep telefonları dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülkemizde günde televizyon izlemeye ortalama 6 saat, internete bağlanmaya 3 saat süre ayrılıyor.

Uzmanlara göre bağımlılıktan kurtulmanın çaresi daha fazla ailece zaman geçirmekten geçiyor. Çocukların her şeyi ebeveynlerinden öğrendiğini işaret eden uzmanlar, ebeveyn nasıl bir hayat yaşıyorsa çocuğunda öyle yaşamaya odaklandığını hatırlatıyor. Çocukların kontrolsüz bir ortamda serbest bırakılmasının, çocukların cep telefonu, tablet, bilgisayar ve internet ile çevrili bir dünya içerisinde zihinsel ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkileyecek pek çok tehditle karşı karşıya geleceğini ifade eden uzmanlar, lise öğrencilerinin yüzde 7'sinin online kumar bağımlısı olduğunu saptamış durumda.