Uzmalar tarafından mucizevi bir besin olarak nitelendirilen beyaz lahananın sulu yemeklerinden salatasına, dolmasından turşusuna dek her çeşidinin yapılabildiğini hatırlatmakta fayda var.

İçerdiği kükürtlü birleşikleri, A, C ve K vitaminleri sayesinde antioksidan özelliği oldukça güçlü bir sebze olan beyaz lahana pek çok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu vurgulayan uzmanlar, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tarafından dikkatli tüketilmesini öneriyor. Yine, yapısında bulunan bazı maddeler tiroit bezlerinin çalışmasını da yavaşlatan lahana bu sebeple hiptiroidisi olan yani tiroitleri az çalışan kişiler tarafından fazla tüketilmemelidir.

C vitamini yönünden birçok sebzeye göre içeriği çok daha kuvvetli olan beyaz lahana enfeksiyonlara karşı koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Beyaz lahananın 100 gramı, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40'ını karşılıyor. Pişirildikçe, bekledikçe ve işlemden geçtikçe C vitamini içeriği azalmasına karşın yine de faydası büyük.

Beyaz lahana tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği de yüksek bir sebze. B grubu vitaminler özellikle sinir sistemi için son derece faydalı. Aynı zamanda bağşıklık kuvvetlendirici özellikleri de var. 1 porsiyon kadar beyaz lahana yemeği ya da salatasını tükettiğinizde günlük B vitamini ihtiyacınızın yüzde 10'unu karşılayabilirsiniz.