Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision'a Geri Dönüyor! Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision'a Geri Dönüyor!

Yusuf Has Hacip'in Kutadgu Bilig (Mutluluk Veren Bilgi) adlı eserinden esinlenilerek tiyatroya uyarlanan 'Mutluluk' adlı oyunun galası Esenler'de yapıldı.

1511180284_a__9_

YUSUF HAS HACİP'İN 1000. DOĞUM YILI

Esenler Belediyesi 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu'na doğumunun 1000. Yıl dönümü sebebiyle Yusuf Has Hacip'in adını vermişti Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden birisi olan 'Mutluluk' adlı tiyatro oyununun galası, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

İZLEYENLERE MUTLULUK VERDİ

1511180246_a__6_

Yönetmenliğini 'Hakan Güneri'nin üstlendiği, senaryosunu Behruz Firuzmand'ın yazdığı, Ferah tiyatrosu sanatçıları Behruz Firuzmand, Hakan Güneri, İbrahim Emin Ege, Hale Üstün, Fahri Bozbaş, Merve Köse, Ferit Hantal, Faruk Ala Mehmet, Caner Kaman, Özhan Koca, Özcan Kozan, Hülya Kozan'ın rol aldığı oyun, gerek mizah dili gerekse görsel zenginliği ile dikkat çekti.

Karahanlılar döneminde yaşayan bir Pazar esnafının rüyasında Kutadgu Bilgi görmesi ve Bilge Yusuf'u beklemesiyle başlayan 'Mutluluk' oyunu, izleyenlerden tam not aldı.

DÜŞÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

1511180212_a__1_

Gala sonunda tüm oyuncular adına Behruz Firuzmand'a, Kutadgu Bilig eserini hediye eden Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, 'Biz bir sene önce bir düş gördük, düşümüzde Yusuf Has Hacip vardı, Kutadgu Bilig vardı, düşümüzü gerçekleştirdi.

Geçen yıl Yusuf Has Hacip'in 1000. Doğum yılı sebebiyle tüm programlarımızı ona ithafen gerçekleştirdik. Kutadgu Bilig Paneli ve sergisi yaptık.

Kutadgu Bilig Okumaları gerçekleştirdik. Bu güzel eseri de tiyatroya uyarlamış, olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.