Eski MHP milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında vefat etti.

CwjwQUAW8AAi503

EMEKLİ BÜYÜKELÇİ VE MİLLETVEKİLİ İDİ

Akciğer kanseri tedavisi gören emekli büyükelçi ve eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı, önceki gece rahatsızlanınca Başken Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavisi devam eden Bölükbaşı'nın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

FETÖ'NÜN KUMPAS MAĞDURUYDU

MHP'nin diplomat kökenli isimlerinden birisi olan Bölükbaşı, 2011 yılının Mayıs ayında MHP'ye kurulan kaset kumpası sonucu partideki görevinden istifa etmişti.

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Aslen Kırşehirlidir. Osman Bölükbaşı'nın oğludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi.

TECRÜBELİ BİR HARİCİYECİ İDİ

Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri'nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Ankara 2. Bölge 1. Sıradan milletvekili olmaya hak kazanmıştır.

FETÖ'NÜN KUMPASLARINA UĞRADI

MHP Merkez Yönetim Kuruluna girmiş ve ilk MYK toplantısında Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 21 Mayıs tarihinde kaset iddiaları sebebiyle milletvekilliği adaylığından ve partideki görevinden istifa etti.