Kredi Notunu Yükseltirken Fatura Ödemeleri Önemli Mi?

Kredi notu yükseltmek için öncelikle daha önce alınmış olan kredilerin düzenli bir biçimde ödenmesi gerekir. Bu kredi notunun yükseltilmesinde oldukça önemli bir noktadır.

Bunun yanı sıra var olan borçların da düzenli bir biçimde ödenmesi de artı puan kazandırılacaktır. Bu ödemelere kira ödemesinin yanı sıra faturalar da dahil edilmektedir. Bu işlemlerden sonra atılacak olan adımlar da size artı puan getirecektir.

Özellikle alınan kredi miktarlarının düşük tutulması notunuzun yükselmesinde etkilidir. Tüm bunların dışında kredi kartı ile yapılan alışverişin borcu da zamanında ödenmelidir. Kullanılan kredinin sıklığı da hesaplamalara etki eden faktörlerden biridir.

Kredi Notunu Düşüren Sebepler Nedir?

Kredi ya da kredi kartı ödemeleri zamanında yapılmıyor ise kredi notunun hızla düşmesine sebep olacaktır. Ayrıca devlete olan vergi borcu gibi borçlar da kredi notunu olumsuz yönde etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. Ayrıca hesabınıza ait ek hesaplar bulunuyor ise bunlarında ödemeleri zamanında yapılmazsa kredi notu düşer.

Esnafsınız ve verdiğiniz çekleri vadesi dolması halinde ödeyemiyorsanız bu da notun düşmesine sebep olacaktır. Ayrıca bankadan kredi isteyip de red cevabı almanıza rağmen başka bir bankadan yine kredi talebinde bulunursanız kredi notunuzun düşmesine sebep olursunuz. Bu durumda sadece tek bir hesapta toplayacağınız finansal işlemlerinizi zamanında tamamlamanız kredi notunun da zaman içerisinde yeniden yükselmesini sağlayacaktır. Çünkü kredi notundaki değişmeler sizin borçlarınızı kapatıp kapatmamanıza göre değişiklik gösterir.