Yapılan incelemede köprü ve otoyollarında kaçak geçmek için çeşitli hilelere başvuranlar için önlemlerin alınması konusunda talimat veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan köprü ve otoyollarda kaçak geçiş yapmak için bazı araçların plakalarında oynama yapıldığını mobeselerin bu araçların plakalarına erişememe sorununun yaşandığını belirtmişti.

Valilik tarafından yapılan açıklama ile Bakanlık ile ortak bir çalışma yapıldığı ifade edildi. Bunun üzerine kaçak geçiş noktası üzerinde tespit edilen araçların yolu tamamlamaları engellenerek geri döndürülmeleri sağlanacak. Sadece yolu geçmekle kalmayıp bu süreç içerisinde ağır para cezalarının verileceği de belirtildi. Konulan kuralların çiğnenmemesi için gerekli olan tüm düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Gümrük üzerinden yapılacak çalışmalar çerçevesinde takılı kalan araçlar için yeni bir sistem kurulduğu açıklandı. Kurulacak sistem sonrasında hangi araçların kaçak bir şekilde geçtikleri de tespit edilmiş ve bu anlamda gerekli olan tüm denetimler daha rahat bir şekilde yapılmış olacak. Yeni yıl öncesinde sistem üzerindeki eksiklikler tamamlanacak ve hayata geçirilecek.