Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

Köpeklerde Distemper Belirtileri ve Türleri

Hava yoluyla ve direkt veya dolaylı olarak bir hayvana temas eden virüs, başlangıçta bir köpeğin bademcikleri ve lenf bezlerine saldırır ve yaklaşık bir hafta boyunca orada çoğaltır. Daha sonra solunum, ürogenital, gastrointestinal sistem ve sinir sistemlerine saldırır. Köpek distemperin başlangıç ​​safhalarında başlıca semptomlar arasında yüksek ateş, kızaran gözler, burun ve gözlerden gelen sulu bir deşarj bulunur.

Enfekte bir köpek uyuşuk ve yorgun olur. Sürekli öksürük, kusma ve diyare de ortaya çıkabilir. Hastalığın ilerleyen aşamalarında virüs köpek vücudunun diğer sistemlerine, özellikle de sinir sistemine saldırmaya başlar. Beyin ve omurga etkilenir ve köpekte nöbetler, felç ve histeri atakları başlayabilir. Zayıf bağışıklık sistemi olan köpeklerde veya hayvanlarda ilk enfeksiyondan iki ila beş hafta sonra ölüm olabilir.

Köpeklerde Distemper Nedenleri

Bu hastalık nadiren de olsa, hastalığa uygun olmayan zayıflatılmış aşılardan dolayı ortaya çıkabilir. Solunum veya gastrointestinal sistemlerin bakteriyel enfeksiyonları da bir hayvanın hastalığa karşı savunmasızlığını artırabilir. Enfekte olmuş bir hayvanla herhangi bir temas halinde bulunan bağışıklığı olmayan köpekler, özellikle hastalığa yakalanma riski taşırlar.

Köpeklerde Köpek Distemper Tanısı

Köpek distemperine, biyokimyasal testler ve idrar analizi ile teşhisi konur; bu da, hastalığın ilk evrelerinde bağışıklık sisteminde işlev gören beyaz kan hücrelerinin azaltılmış lenfosit sayısını ortaya çıkarabilir. Bir seroloji testi pozitif antikorları tanımlayabilir, ancak bu test aşılama antikorları ile virülan bir virüse maruz bırakma arasında ayrım yapamaz. Bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme (MR) taramaları, gelişebilecek herhangi bir lezyon için beyni incelemek için kullanılabilir.