Konyaspor Teknik Direktörü Kim Oldu?

Lige istediği gibi bir giriş yapamayan Konyaspor Mustafa Reşit Akçay'dan boşalan teknik direktör koltuğuna Mehmet Özdilek'i getirdi. Ankara'da bir araya gelen Özdilek ve Konyasporlu yöneticiler görüşmenin sonunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar. Bu gelişmenin ardından Mehmet Özdilek aynı günün akşamı yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Mehmet Özdilek İle İlk Randevu

Geçen hafta Mehmet Özdilek ile ilk resmi lig maçına çıkan Konyaspor, kendi evinde seyircisiz oynadığı maçta yakın takipçisi Osmanlıspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. 69. dakikada kalecinin elinden kaçırdığı topu iyi değerlendiren Miloseviç maçtaki tek golü attı. Bu skorla Konyaspor, Mehmet Özdilek ile çıktığı ilk resmi maçtan galip taraf olarak ayrıldı.

Maçın ardından Konyaspor, ligdeki 3. galibiyetini alarak 10 puana yükseldi. Bu puan ile birlikte 14. sıraya yükselerek düşme potasından biraz uzaklaştı ve rahat bir nefes aldı. Mehmet Özdilek çıktığı ilk lig maçında takımına 3 puan getirerek taraftara ve futbolcularına güven aşıladı.

Mehmet Özdilek'li Konyaspor UEFA Kupasının 4. maçında Salzburg ile karşılaşacak. Maç öncesi yaptığı basın toplantısında Özdilek, kazanabilecek güçte olduklarını ancak rakiplerinin de güçlerinin farkında olduklarını belirtti.

Salzburg ile çıkacakları maçın önemine dikkat çeken teknik direktör maçı final maçı olarak gördüklerini ve ciddiye aldıklarını belirtti. Oyuncu arkadaşlarına güvendiğini de sözlerine ekleyen Özdilek basın toplantısını sonlandırdı.

Mehmet Özdilek Kimdir?

Bir zamanların ''Şifo Mehmet'' lakaplı orta saha oyuncusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş ile özdeşlemiş efsanevi bir Türk futbolcusudur. Kariyeri boyunca birçok Anadolu takımını da çalıştıran Özdilek, bir zamanlar A Milli takımında Fatih Terim'in yardımcılığını da yaptı.

Bir zamanlar Malatyaspor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği gibi takımları da çalıştırmış olan deneyimli teknik adam 26 Ekim 2017 tarihinden itibaren Konyaspor teknik direktörü olmuştur.