Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye ve Halepçe kentlerinin kesiştiği noktada 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Doğal Afetlerde Hava Durumu Uzmanlarının Önemi Doğal Afetlerde Hava Durumu Uzmanlarının Önemi

KIZILAY DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTI

iran

Irak'a 7, İran'da ise 341 kişinin öldüğü, 5953 kişinin yaralandığı açıklandı. Çok sayıda kişi hala enkaz altında. Türk Kızılay deprem bölgesine ulaştı. Depremin vurduğu İran'ın Kırmaşan bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtiliyor.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, 'Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu ( devlet tarafından yapılan ) Mehr Evleri'ne ait yapılar' dedi.

5a095bddd3806c806838faf0

DEPREM YOKSULLARI VURDU

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem sebebiyle İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 341'e yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısının ise 5.953'in üzerine çıktığı belirtildi.

Kermanşah bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtiliyor.b Can kaybının büyük bölümü Kermanşah vilayetine bağlı Irak Sınırına 15 kilometre kadar mesafedeki Sarpol-Zahab kasabasında meydana geldi. Irak'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

5a095a5ad3806c806838fad9

DEVLETİN DAR GELİRLİLER İÇİN YAPTIĞI EVLER

İran cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, ekonomiyle ilgili bakanlık heyeti toplantısında yaptığı konuşmada, 'Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan ) Mehr Evleri'ne ait yapılar' dedi.

Devlet tarafından yapılan binaların bu denli dayanıksız olmasına anlam veremediğini ve bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Cihangiri, konunun İran Yol ve kentsel Kalkınma Bakanlığı tarafından soruşturulması gerektiğini ifade etti.

5a095bc9d3806c806838faee

KALİTE BAKIMINDAN ELEŞTİRİLİYORDU

Cihangir ayrıca devletin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de yakın deprem bölgesini ziyaret edeceğini duyurdu.

İran'ın eski Cumhurbaşkanlarından Mahmud Ah9medinejad döneminde dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kurulan 'Mehr Evleri' projesi kapsamında yapılan binalar, zaman zaman ülke gündemi meşgul ederken, yapılar kalite bakımından eleştiriliyor.