TSK Zeytin Dalı harekatı kapsamında başlattığı Afrin operasyonu'nun şehlir merkezine girme aşamasına geçti. Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı birlikler kuşatma altına alınan Afrin'nin dış mahallelerine girdi. Gece yarısı yapılan açıklamada Mehmetçik'in Afrin şehir merkezine doığru hareket ettiği ve ÖSO askerleri ile birlikte müşterek bir operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.

ÖZEL KUVVETLER İLERLİYOR

Özel Komando birliklerinin daha evvelden tuzaklanmış cadde ve sokaklarda olabildiğince hızlı hareket ettiği ve bir taraftan teröristlerin bombalı tuzaklarının temizlendiği, şu saatlere kadar kayıp vermeden ilerlendiği kaydedildi.

AFRİN ÇEMBERE ALINDI

Günlerden beri büyük bir hazırlığın olduğu Afrin operasyonu için kuşatmanın tamamlanması beklendi. Kuzeyden ve Güneyde ilerleyen özel birlikler kuşatmayı tamamlayarak Afrin çevresinde bir çember oluşturdu.

GECE YARISI ŞEHRE GİRİLDİ

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

Şehir halkından pek çok insanın araçlarıyla bölgeden ayrılmasını bekleyen Mehmetçik, operasyon için düğmeye bastı. Gece yarısından itibaren şehirin dış mahallelerine giren Özel Kuvvetler Komutanlğına bağlı birlirkler ÖSO askerleriyle beraber şehir merkezine doğru ilerliyorlar.

HATAY'DAN SÜREKLİ SEVKİYAT

Suriye sınırına konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'dan huduttaki birliklere sevk edildi. Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak , Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarının etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı harekatı devam ediyor.