1. Sağlık Uzmanı ile Görüşülmeli

Vücudunuzun sağlıklı olduğu zaman başarılı bir hamilelik olması daha olasıdır. Sağlıklı bir hamileliğin temelini, en iyi bebek yapma biçiminde olup olmadığınızı öğrenmek için bir ön yargı kontrolünü bir doktor veya ebe ile planlayarak ve hangi değişikliklerin yardımcı olabileceğini öğrenerek planlanmalıdır. Herhangi bir sağlık sorununu derhal çözülemeyebilir, ancak mümkün olan en kısa sürede bu adımların atılması sağlıklı bir hamilelik için oldukça yararlıdır.

2. Sağlıklı Bir Hamilelik Planı Yapılmalı

Gebe kalmaya başlamadan önce en az bir ay folik asit almaya başlanılması yararlı olacaktır. Bu besin, belirli doğum kusurları riskini önemli ölçüde azaltabilme özelliğine sahiptir. Sağlıklı bir bebeğe kavuşmaya yarar sağlayacak diğer iyi tavsiyeler: Kötü alışkanlıkları (içme, sigara içme veya uyuşturucu kullanma gibi) bırakılmalı, kişi kendini sağlıklı bir kiloya getirmeli ve kafein alımını günde 300 miligramdan daha azıyla sınırlamalı. Hamile kalmak için sağlıklı bir başlangıç ​​yapmak adına zamansal verimlilik araştırmaları ve uygun biyolojik saat araştırmaları yapılmalı.

3. Yumurtlama Zamanları Öğrenilmeli

Gebe kalmanın anahtarı, kişinin yumurtalığından bir yumurta bıraktığı zaman ortaya çıkıyor. Her adet döngüsünde sadece bir kez yumurtlanır. Ne zaman yumurtlanacağı belirlenirse eşler için o döngünün hamile kalmak için en iyi şansa sahip olunacağı söylenebilir. Ne zaman yumurtlandığını belirlemek için birkaç farklı yöntem kullanılabilir.

4. Doğru Zamanda Birlikte Olunmalı

Yumurtlama için zaman periyodu belirlendikten sonra, en verimli olunduğu sırada eşler birlikte olmalı; bu, yumurtlama yapılan gün boyunca veya yumurtlamadan iki ila üç gün önce. Verimli dönemin ne zaman olacağından emin olunamıyorsa, döngünün ikinci ve üçüncü haftalarında her gün veya her gün birlikte olmayı hedefleyin. Bu şekilde, vücudunuz bir yumurtayı serbest bıraktığında, fallop tüplerinde sağlıklı sperm olabilir.