Ütü yapmak çoğumuza zor gelir. Çoğumuz zaten ütü yapmayı beceremeyiz. Ancak ütü yapmadan kıyafetlerdeki kırışıklıkları gidermenin 5 püf noktasını sizler için derledik.

-Kırışık olan kıyafetinizi düz bir zemine serin. Üzerine hafif nemli olan bir havlu serin. Kıyafetinizi gergin bir halde üzerinde nemli havlu olacak şekilde bırakın. Havlu kuruduğu zaman kıyafetteki kırışıklıkların da gittiğini göreceksiniz.

-Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın. Saçlarımızı kurutmak için kullandığımız saç kurutma makinesini 15 cm mesafeden kırışık olan kıyafetin kırışık olan bölgelerine doğru tutun. Kırışık olan kıyafetinizin saç kurutma makinesi yardımıyla kırışıkların kolayca yok olduğunu göreceksiniz.

-Banyoya girmeden önce kırışık olan kıyafetinizi askı yardımıyla banyoda uygun bir yere asın. Sonra banyonun camını ve kapısını kapatarak banyo içerisindeki hava akımını kesin. Sonra girin normal bir şekilde duşunuzu alın. Banyoda duşa girdiğiniz sırada banyo içerisinde oluşan buhar sayesinde kıyafetinizdeki kırışıklıkların yok olduğunu fark edeceksiniz.

-Kıyafetinizi açık olan bir yere asın. Bir sprey şişesinin içerisine temiz su doldurun. Sprey şişesine dolduğunuz temiz suyu yarım metre mesafeden kıyafetinizin kırışık olan yerlerine püskürtün. Kıyafetiniz kurudukça kırışıklıkların da gittiğini göreceksiniz.

Güneşin Sanatı, Güneş Enerjisi Koleksiyoncuları Güneşin Sanatı, Güneş Enerjisi Koleksiyoncuları

-Kettle buharı yöntemi banyo buharı yöntemine benzer ama daha ince ve küçük kırışıklıklar için kullanılır. Kettleda su kaynattıktan sonra, çıkan buhara kırışık kıyafetinizi 15cm uzaktan tutun ve kırışıklığın çözüldüğünü göreceksiniz.