Soğuk Havanın Cilde Zararları Nelerdir?

Kuru ayaz karşısında korunmasız bir şekilde dışarı çıkan kişilerde en fazla görülen cilt sorunu olarak cilt kuruluğu göze çarpmakta. Aynı zamanda soğuk hava dalgaları insan vücudunun en hassas deri tabakasına sahip olan cildin kızarıp pullanmasına ve uzun dönem boyunca sağlıksız bir şekilde soyulup dökülmesine neden olmaktadır.

Cilt içinde biriken vitaminleri söküp alma tehlikesiyle baş başa bırakan kışın olumsuz şartları aynı zamanda sivilce ve akne oluşumlarını dolaylı da olsa tetiklemekte. Soğuk havanın cilde zararları konusunda bilinçlenen kamuoyu ise belli başlı korunma yöntemlerine dikkat ederek cilt rahatsızlıklarını en aza indirgeyebilir.

Kışın Cildi Koruma Yöntemleri

Cilt bakımlarına ve sağlıklarına önem veren bayan ve erkekler için kışın cildi koruma yöntemleri nelerdir? sorusunun birçok pratik karşılığı bulunmakta. Bunların başında cildi koruyucu ve besleyici kremler kullanmak geçiyor.

Ancak hassas ciltler için uzman doktorların önerdiği ve tavsiye ettiği kremleri periyodik olarak kullanmak çok daha verimli sonuçlar için kalıcı çözüm.

Aynı zamanda savun gibi cildi zaten kurutmakta olan temizlik maddeleri özellikle kış aylarında mümkün mertebe kullanılmamalı. Kış aylarında dışarı çıkmadan önce alınan sıcak duşlara ara verilmeli.

Sıcak duş işe birlikte yüz ve cilt bölgesinin tüm hassaslığı ortaya çıkarmakta. Akabinde dışarı çıkan kişilerde soyulup dökülme ve kuruluk gibi cilt sorunları meydana gelebilmekte. Kışın cildi korunma yöntemlerinde beslenmenin de önemini vurgulayan uzmanlar özellikle lif ağırlıklı beslenmenin cildi temel noktalarda koruduğunun altını çiziyor.

Ciltte sarkma sorunlarına karşı ise yağlı yiyecekler terk edilmeli. Ek olarak kışın korunaklı giysilerinden bere ile birlikte yüzü koruyan kışlık ürünler tercih sırasında yer almalı.