Havanın soğumasının, ışığın azlığının uyku ve tembelliği tetiklediğini kaydeden uzmanlar, her fırsatta güneşten yararlanmanızı, öğlenleri mutlaka açık havaya çıkarak yürüyüş yapmanızı ve kış egzersizlerini asla aksatmamanızı öneriyor.

Kışı daha aktif ve sağlıklı geçirebilmek adına atılması gereken adımları bizlerle paylaşan uzmanlar, günlerin daha kısa olduğu için ne zaman uyuduğunuzu, ne zaman uyandığınızı birbirine karıştırdığınız bir dönemde olabileceğinizi vurguluyor. Bu dönemde ışığın az olması nedeniyle beyinde bizi uykulu hissettirecek melatonin hormonunu daha fazla üretince, uyku isteğimizin daha da arttığını kaydeden uzmanlar, öğle aralarında daha çok yürüyüş yapmanın ofiste sarı ışık kullanmanın ve her fırsatta temiz hava almanın bu etkiyi azaltacağı üzerinde duruyor.

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

Nefes kontrolü veya yoganın gevşemenizi ve stresinizi atmanızı sağlayacağını hatırlatan uzmanlar, günde 10 dakikalık stres kontrolü çalışmalarının da kış yorgunluğuyla mücadelede önemli bir adım olduğunu işaret ediyor.

Kış yorgunluğuyla mücadelede kesintisiz uykunun savaş için atılacak en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden uzmanlar, yetersiz, kalitesiz uykunun ertesi günün yorgun ve verimsiz geçmesini tetiklediğini açıklıyor.

Kaliteli uyku için her gün aynı saatte yatağa yatmanın, yatak odasının karanlık olmasının, yatmadan en az önce bilgisayar, televizyon, cep telefonu ve tablet gibi parlak ışık yayan teknolojik aletlerle ilişkiyi kesmenin, uykuya dalmamızı kolaylaştırabileceğini de hatırlatmakta fayda var.