Anne adaylarının günde mutlaka en az 15 dakika da olsa açık alanda yürüyüş yapması gerektiğini kaydeden uzmanlar, kış hamilelerine özel bazı tüyoları bizlerle paylaştı.

Kış hamilelerinin mutlaka haftada bir porsiyon balık tüketmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, kemik ve diş gelişimi için önemli bir yere sahip olan D vitaminin balık sayesinde karşılanabileceğini ifade ediyor.

Kış hamilelerinin soğuk algınlığına ve gribe yakalanmamak için kapalı ve kalabalık mekanlarda uzun süre kalmamaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bunun hamilelerin kendini eve hapsetmesi anlamına gelmemesi gerektiğini paylaşıyor. Hamilelerin yürüyüşlerini kapalı alanlar yerine hava koşulları uygunsa, yerler ıslak, kaygan, karlı veya buzlu değilse 15 dakika da olsa açık alanda yapmalarının daha iyi olacağını hatırlatan uzmanlar, grip salgınının olduğu bu mevsimde tokalaşmak, öpüşmek riski artırdığından dikkatli olmanızı tavsiye ediyor.

Evde eşiniz veya çocuğunuz gripli ise; yakın temastan kaçının. Aynı masada yemek yemeyin, aynı odada uyumayın. Kısacası aynı havayı solumamaya özen gösterin. Evinizi sık sık havalandırın, ellerinizi sık sık yıkayın ve havlunuz mutlaka ayrı olsun. Gripli kişilerle aynı ortamda bulunmanız gerektiğinde maske takmalarını rica edin.

Kış mevsiminde metabolizmanın yavaşladığını, karbonhidrat ve tatlı tüketiminin arttığını açıklayan uzmanlar, anne adayları gereğinden fazla kilo almamak için karbonhidratları azaltması gerektiğini, protein, vitamin ve kalsiyum ağırlıklı bir beslenme programını yönelmesini öneriyor.