Bu kadar çok kireçlenme hastası olunca da bilim insanları tarafından kireçlenmeyle mücadele için önemli araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu araştırmalardan birinde vücudumuzun en önemli yapı taşlarından biri olan kolajenin,kireçlenmeye iyi geldiği ortaya çıktı.

Uzmanlar cilt, kaslar, bağlar, kıkırdak ve kemik gibi hemen hemen her dokuda bulunan kolajenin, yaşlanmayla birlikte yapısının bozulduğunu paylaşırken, bu durumda mutlaka takviye olarak alınması gerektiğini ifade ediyor.

Yapılan bilimsel araştırmalar kolajenin kireçlenmeye iyi geldiğini işaret ediyor fakat dışarıdan alınan kolajenin fayda sağlaması için hidrolize edilmesi, peptitlere yani en küçük parçalarına bölünmüş olması gerekir. Tarif ettiğim şekilde morina balığı derisinden üretilen, aktif peptitler içeren, hidrolize edilmiş takviyeler piyasada mevcut. Bunları kullanabilirsiniz. Tabi bunun yanında mutlaka düzenli beslenilmeli ve yormayan egzersizler yapılmalı; golf, yüzme, salon dansları ve bahçe işleri gibi.

Bütün bunların yanı sıra uzmanlar mutlaka bilmeniz gereken bazı tüyoları bizlerle paylaştı.

Halk arasında sakız çiğnemenin çene eklemine iyi geldiği yönünde bir inanış olsa da uzmanlar bunun çenede dejenarasyona sebebiyet verdiğinin altını çiziyor. Tıpkı sakızdaki yanlış inanış gibi merdiven çıkmanın dizkapağı kireçlenmesine iyi gelmeyeceğini aksine eklemleri yoracağını ve yapısını bozacağını işaret eden uzmanlar, kireçlenmeyle mücadele için Akdeniz tipi beslenmek ve kolajen peptit desteği almanın şart olduğunu belirtiyor.