Kimyasal Gebelik Kimlerde Görülür?

Hamile kadınların çoğunda rastlanan bu durum özellikle hamileliğin 5. haftasına kadar görülebiliyor. Bu gibi durumlarda ultrason testlerinin verdiği sonuçların dahi doğruluğu şüpheli olarak kabul edilir. Bu durumda biyokimya testleri daha net bir cevap elde etmeye yardımcı olur.

İmplante işleminin tamamlanamaması yani embriyoyu saramamış olması sebebi ile kimyasal gebelikler meydana gelir. Fakat yine de kimyasal gebeliğin neden olduğuna dair kesin sebepler ortaya koyulmamaktadır. Fakat bu sebep ile kaybedilen bebeklerdeki kromozomlarda beklenenin dışında bir problem olduğu bilinmektedir. Peki, kimyasal gebelik kimlerde görülür?

Annenin troid hastası olması ve bu hastalığın da tedavi edilmemesi kimyasal gebelik sebeplerinin başında gelir. Ayrıca frengi ve yetersiz rahim astarı da bu problemin temelinde yatan problemler arasında bulunuyor. Genetik yapının da önemli olduğu bu rahatsızlıklarda annenin rahim yapısının normalin dışında olması da etkilidir.

Kimyasal Gebelikte Belirtiler Nedir?

Kimyasal gebeliği gebe kalmak isteyen kadınların fark etmesi kolayken böyle bir planı olmayan kadınların fark etmesi oldukça zordur. Adet döneminin gecikmesi ile birlikte evde yapılan gebelik testinin pozitif olarak sonuçlanması kimyasal gebeliğin belirtilerinden biri iken vajinal kanamalar ve ağrılı bir adet dönemi geçirmek de başka bir belirtidir.

Sonuç olarak kimyasal gebelikte döllenmiş olan yumurta rahim içerisine yerleşmiştir. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı bu yumurta gelişimini tamamlayamaz. Kimyasal gebelik pek çok kişi tarafından dış gebelikle sıkça karıştırılsa da bu iki olay birbirinden farklı durumlardır.