İyi Parti, kuruluşundan bir hafta sonra sahaya indi. Genel Başkan Meral Akşener; ilk yurt içi gezisine ev kiraladığı Bitlis-Ahlat'a yaptı. Ve 'parti kuruluşu sebebiyle satın alamadık.

aksener-2

SÜREKLİ ENGELLENEN AKŞENER AHLAT'TA EV KİRALADI

650 TL'ye 'kiraladık' dediği üç odalı gazetecilerle sohbetinde, MHP lideri Devlet Bahçeli'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a kadar herkese önemli mesajlar verdi.

Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento için 'erken seçim beklediğini' de kaydeden Akşener, seçimlerde diğer partilerde ittifaklara 'kapalı olmadığını' vurguladı.

EN ÇOK HAKARET YİYEN İYİ DOST OLUYOR

Akşener'e, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında isim vermeden İyi Parti'ye yüklenmesi de, Erdoğan'ın politikaları da soruldu. Bahçeli için en çok hareket kime ettiyse, sonradan en büyük dost onunla oluyor.

En çok hakaret ettikleri, sonradan en çok kucaklaştıkları oldu7 diyen Akşener, Erdoğan'ın politikaları da soruldu. Bahçeli için 'en çok kucaklaştıkları oldu' diyen Akşener, Erdoğan'ın yasaklı olduğu dönemde, kendisinin de DYP'de yönetici olduğunu hatırlattı.

O dönemde Erdoğan'ı savunduğunu anlatan Akşener, bu yüzden 'tahkir ve tezvir' ile suçlandığını, mahkeme kararıyla 'para ödemek zorunda kaldığını'da hatırlattı.

ERDOĞAN İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA MERHABA DİYECEK ADAM BULAMAYACAK

Akşener'in Erdoğan hakkındaki bir başka çıkışı ise, yandaş medya aracılığı ile kullanılan sert dil konusunda oldu. 'Tayyip Bey'e acımaya başladım' diyen Akşener, bunun nedenini de 'hiçbir şey bilmeyen, öğrenmek de istemeyen, mebzul miktarda para alarak, herkese iftira atan' yandaş medyaya bağladı.

Akşener, 'İhtiyaç hasıl olduğunda, merhaba diyecek siyaset adamı bulamayacak. Oysa Deniz Baykal zamanında Tayyip Bey'in önünü açmıştı. Doğru da bir şey yapmıştı. Ancak bugün olsa, kimse parmağını kımıldatmaz' diye konuştu.

ERDOĞAN ETRAFINDAKİ FETÖCÜLERİ YAKALAMAK İSTİYORSA

Akşener, Erdoğan'a bir de tavsiyede bulundu. 'Sayın Cumhurbaşkanı eğer etrafındaki FETÖ'cüleri yakalamak istiyorsa, bana en çok hareket edenlere, benim için FETÖ'cü diye en çok bağıranlara baksın. Bilsin ki o fetöcüdür. Ben bu konuda bir turnusol kağıdıyım'.

İSMAİL KAHRAMAN'IN DAMADI

Akşener, bu iddiasına bir de örnek verdi. TBMM başkanı İsmail Kahraman'a karşılıklı mahkemelik olduğunu anlattı;

'O benim için Meral Kılıçdaroğlu demişti, ben de ona karşılığında belam dedim. Kendisini savunurken yine bende FETÖ'cü diye bahsetmiş. Ama Allah'ın sopası yok, damat gitti. Buradan iddia ediyorum; kim Meral Akşener

BENİM TÜM SÜLALEME KARŞI DAMATLAR SAYIM YAPACAĞIM

Akşener, kendisi hakkında FETÖ iddialarında bulunanlara da hodri meydan dedi. 15 Temmuz'dan bu yana 'güçlüdür, benimle ilgili bir şey varsa gereğini yapın' dediğini hatırlatan Akşener, şu çağrıda bulundu;

' Gelin, doğduğum köye gjdelim. Bütün sülalem orada, Benim sülalemde ne görevden alınan var ne atılan var. Karşı taraf ta damatları getirsin. Sülaleme karşı damatlar; sayım yapacağım.'

POLİSEVİNDE KALACAKTIM, YER YOK DEDİLER

Akşener, MHP'de TBMM Başkan Vekili olduğu dönemde Ankara'da ev açmadığını, polis evinde kaldığını da anlatarak, 'Ancak bir kadar önce Polisevi'nde kalmak istediğimde yer yok dediler.

Polis evi'nde kalma sebebim de, devletin tahsis ettiği korumaların yorulmaması. Yer yok dedikleri için otelde kalmaya başladım. Ama sonradan kaldığım oteller de benim temas kurup, 'bakanlıklardan arıyorlar, bir daha bizim otelde kalamazsınız' dediler diye konuştu.

BİZ GÖMLEK ÇIKARMIYORUZ

Akşener, İYİ Parti'nin yapısından bahsederken de Erdoğan'ın zamanında çok tartışılan 'mmil görüş gömleğini çıkardık' sözüne atıf yaptı.

'Biz gömlek çıkarmıyoruz. Ülkücü gömleği, solcu solcu gömleği ile kaldı. Ortak paydamız ise vatan sevgisi' diye konuşan Akşener, kapının herkese açık olduğunu, ancak Meclis'te grup kurmak için özel olarak çalışmak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.