Beslenme Alışkanlığınızı Değiştirin!

Kilo vermek için uyguladığımız birçok yöntem arasında şüphesiz uzun süre aç kalmak vardır. Aç kalmak ani kilo kaybına sebep olabiliyor. Aniden oluşan kilo kaybından dolayı hemen yediğiniz bir dilim ekmeğin bile hızlı kilo artışı yapması gayet mümkündür.

Bundan dolayı kilo vermek için uzun süre aç kalmayı bir kenara bırakın. Uzun süreli açlıklarda vücut depoladığı yağları şekere dönüştürür fakat sonrasında direk aldığı besini enerjiye dönüştürmeden depolar. Yani açlık durumunda tamamen vücudu yanılgıya uğratırsınız ve bu çok sağlıksız bir yöntemdir.

Metabolizmanızı özellikle kahvaltı öğünlerini atlamadan hızlandırmanız mümkündür. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Önceliğiniz kahvaltı öğünlerini atlamamak olacaktır. Sonrasında beslenme alışkanlığınıza ve tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor.

Diğer bir detaysa kesinlikle su tüketimini arttırmalısınız. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Dengeli beslenerek ve spor yaparak kilo artışını engelleyebilirsiniz.

Kilo Almanızı Engelleyecek Haftalık Kahvaltı Menüsü

Uygulayacağınız kahvaltı menüsü sayesinde vücudunuz için gerekli olan her türlü besini karşılayacak ve bu sayede metabolizmanızın hızını koruyabileceksiniz. Öncelikle sabah kalktığınızda bir bardak ılık limonlu su için. Bu sayede gün boyu vücudunuz yağ yakımı yapabilir.
Kilo almanızı engelleyecek haftalık kahvaltı menüsü uygulayın kahve ve çay yerine bitki çayı tüketin. Kesinlikle şekeri ve hamur işlerini kahvaltı menüsünden uzak tutunuz. Gün içerisinde ağır yemeklerden uzak durun ve akşam 18.00'dan sonra yemek yemekten kaçının bu sayede kilo almanızı engelleyebilirsiniz.