CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a erken yerel seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Meydan okuyorum. Gelin 17 ay beklemeyelim. Buyrun gelin seçimleri erken yapalım.' dedi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Ankara mitinginde muhalefeti sert bir dille eleştirdi Ankara mitinginde muhalefeti sert bir dille eleştirdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu.

GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKIN

Konuşmasının başında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu ' Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet yazarları neredeyse 1 yıldır içeride. Ahmet Şık'ın ne günahı var.

Gazeteciler bizim doğrularımızı dillendirmek zorunda değiller. Gazetecileri hapiste olan bir Türkiye itibar kazanamaz.

HERKES DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETSİN

Onlar itibarı parayla kazanacaklarını sanıyorlar. Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncesini ifade etmesi lazım. Demokrasinin özü budur' dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ' Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz tüm sorunlardan Türkiye'yi kurtaracağım. Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren, ilk kez onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi.

ENİS BERBEROĞLU HAPİSTE

Aylardır Enis Berberoğlu hapiste. Bizleri üzen onun hapishanedeyken ameliyat olması değil. Ameliyat havuz medyası tarafından istismar edildi.

İnsan düşmanına dahi insanca davranmalıdır. Bunların gözü o kadar kararmış ki. Ergenekon, Balyoz davalarında bir Silivri Külliyatı oluştu. Onlarca kitap çıktı.

ZULÜMLER KÜLLİYATA DÖNÜŞTÜ

Şimdi 20 Temmuz sivil darbesi sonunda da böyle bir külliyat ortaya çıkacak. Bugün, Birgün muhabiri Mahir Kanat ve pek çok gazetecinin duruşması var. Neymiş Berat Albayrak'ın mailleri kamuoyuyla paylaşmış diye.

Bu suç mu? Benim Amerikada'da yaptığı görüşmeler havuz medyası muhabiri tarafından Berat Albayrak'a iletiliyordu ben kızdım mı? Tüm gazetecilerin kalemleri özgür olsun.

İnsan hakları savunucuları da hapiste. Büyükada'da yapılan toplantı gizli yapıldı deniliyor? Ne gizli toplantısı? Bu aktivistler AKP'nin toplantılarında da görev almış.'