Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya ve Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi. Kırsalda elde edilen başarılara dikkat çeken CHP lideri, operasyonun Afrin kent merkezinde sona ermesi gerektiğini kaydetti. "Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok." diyen Kılıçdaroğlu, şehir çatışmasında olası şehitlerin sayısının fazla olacağını söyledi.

Türkiye'nin operasyondaki amacının kendi sınır güvenli olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü YPG'nin diğer bölgelerdeki Kürt nüfusu Afrin'e yönlendirmesi içinse "Türkiye kendi sınırını koruyacak noktaya kadar gitmeli." ifadeleriyle değerlendirdi. Afrin kent merkezinde oluşabilecek sokak çatışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Yani biz niçin Afrin'e girdik, terör örgütü Türkiye'nin sınırlarında konuşlanmasın diye…' dedi.

"DAHA FAZLA ŞEHİT VERİRİZ YAZIKTIR GÜNAHTIR"

Fırat Kalkanı Harekatı'nı anımsatan Kılıçdaroğlu, El Bab'da olduğu gibi Afrin'de de güvenlik bölgesi oluşturulup daha derinlere girilmesinin tehlikeli olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen olaylı kurultaydan zaferle çıkan Kılıçdaroğlu, delege baskısı yapıldığı iddialarına'Geçen kurultayda İnce'ye oy verdin diye partiden atılan birisi mi var? Sen delege olamazsın denilen mi var?…Eski kültürdeki bu yapıyı koparıp atacağız ki insanlar rahatlıkla gitsin kimi istiyorsa genel başkanlığa aday göstersin' yanıtını verdi.