CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah saatlerinde Afrin açıklamaları nedeniyle TTB (Türk Tabibler Birliği) yöneticilerine gerçekleştirilen gözaltıları eleştirdi. Gözaltına alınan 11 yöneticinin hekim kimliğiyle savaşın kötü bir şey olduğunu ifade ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hükümetin tepkisini çeken Afrin bildirisini baştan sona okudu.

Süleyman Şah Türbesi'nin yerinden taşınmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şehitler üzerinden siyasi rant sağlamakla suçladığı hükümeti, "CHP iktidarda olsa 10 bin şehit verir yine toprağını vermezdi." sözleriyle eleştirdi.

Türk Tabibler Birliği'nin Afrin'deki harekata ilişkin yayınladığı bildiriyi meclis grup toplantısı kürsüsünden bir kez daha okuyan Kılıçdaroğlu,"Gözaltına almalar, mahkemeye çıkarmalar... Gözaltına alacaksanız, yazı yazarsınız gelir, bu insanlar kaçacak insan değil, hepsi doktor, üniversitelerde hoca, hastanelerde görevli. Yasal bir kuruluş, kanunu var, nasıl denetleneceği belli. Sabahın köründe baskın düzenliyorsunuz, gözaltına alıyorsunuz. Neymiş? Bir bildiri yayımlamışlar. Sanırsınız ki bildiri zehir zemberek ve iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bir bildiridir. Yok öyle bir şey." dedi.

ERDOĞAN'A ÖSO YANITI

ÖSO'nun terör örgütlerini barındırdığını bir kez daha yineleyen Kılıçdaroğlu, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini yinelerken, operasyonun ÖSO ile gerçekleştirilmesinin TSK'ya zarar verdiğini söyledi.