Siyasetin gündemi Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'den gelen erken seçim çıkışının ardından adera alt üst oldu. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Ağustos 2018'i işaret eden Bahçeli'nin bu önerisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.

"Seçim atmosferine girdik." diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, ''Seçim diyorlar ya, olacak inşallah. Bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek. Bıktık artık. Artık bunlar devleti yönetemiyor" dedi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısı sonrası erken seçim sorusuna "Ana aktörü bekleyelim" diye yanıt verdi.

ORDUNUN SIRTINDAN POLİTİKA YAPIYORLAR

Hükümete yönelik eleştirileriyle devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Afrin operasyonu sırasında Özgür Suriye Ordusu'nu Kuvayi Milliyeciler'e benzetmesini anımsattı. Cumhurbaşkanı'na "Kuvayi Milliye'yi anmadan önce ağzını çalkala" diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin ordunun başarısı üzerinden politika yaptığını savunvu.

ÖSO'nun paralı milislerden oluştuğunu kaydeden CHP lideri şöyle devam etti.

"Ordunun kahramanlığını ÖSO'ya mal etmek istiyor. 'ÖSO bir Kuvayımilliye hareketidir' diyor. Ne demek ya, ağzını yıkayacaksın önce Kuvayımilliye demen için. Bu ülkenin muhafazakarı, ülkücüsü, dindarı Kuvayımilliyenin ne olduğunu gayet iyi bilir. Ne demek ÖSO ya? Hangi Kuvayımilliyeci para alarak vatan savunması yaptı? ÖSO dediğin, parasını veriyorsun lejyoner. Ayrıca hangi Kuvayımilliyeci tarihinde yağma ve talan yapmıştır? Yok böyle bir şey. Askerlerimize bakın, çocuklar kucaklarındadır. Yaşlılara yardım ederler. ÖSO'ya bakıyorsun dükkanlarda yağmalarda" diye konuştu.