Khaled Hosseini Kimdir?

Ailesi ile birlikte Tahran'a yerleşmişlerdir. Daha sonra tekrar Afganistan geri dönmüşlerdir. Fakat Afganistan da iç karışıklar baş gösterince baba görevinden ayrılıp Paris'e yerleşmiştir. Pariste de belli bir süre ikamet eden Hüseyniler 1980 de Amerika'dan siyasi sığınma hakkı talebi isteyerek ABD 'ye yerleşmişlerdir.

Eğitim Hayatı

1984 de Independence High School Lisesi'ni başarı ile bitirmiştir. Üniversiteye okumaya karar veren Hüseyni Santa Clara Üniversitesi Biyoloji bölümüne başvuruda bulunarak 1988 de üstün başarı ile mezun olmuştur. Eğitim hayatını daha da ileri seviyelere taşıyan hüseyni bir sonra ki yıl Kaliforniya Üniversitesi Tıp bölümünü kazanmıştır.1993' te cerrah olan Hüseyni doktorasını 1996 da Los Angeles'taki Cedars-Sinai Medical Center'da tamamlamıştır. Doktorluk mesleğini ilk kitabı olan Uçurtma Avcısı'nı yazdıktan bir yıl sonra 2004 yılın da bırakmıştır.

Şu anda Birleşmiş Milletler Konsyi'nde iyi niyet elçisi olarak mültecilere yardımlarda bulunmaktadır. Kaliforniya'da İran asıllı eşi Roya ve iki çocuğuyla hayatına devam etmektedir.

Eserleri

Yazar ilk kitabı olan Uçurtma Avcısı'nı Afganistan'dan Amerika'ya kadar olan göç dolu yaşamını kaleme almıştır. 2003 yılın da piyasaya çıkan kitabı dünyada okunma rekorları kırıp en çok satanlar listesinde haftalarca bir numara olarak yerini korumuştur. Daha sonra kaleme aldığı bir başka romanı Bin Muhteşem Güneş ise 2007 senesinde piyasaya çıkmıştır. İlk kitabı kadar yankı uyandırmasa da hak ettiği yeri almıştır. Yazarın en son eseri 2013 yılında piyasa sürülen Ve Dağlar Yankılandı kitabıdır.