Irak'ta ordunun Kerkük'e karşı askeri harekat başlatmasının ardından hızlı bir şekilde kaçan Peşmerge'nin yerini doldurması beklenen Irak ordusunun yanından İran destekli ve insan hakları ihlalleriyle bilinen aşırı Şii örgüt Haşdi Şabi bulunuyor. Şii örgüt, Türkiye ile Irak arasında yaşanan Başika krizinde 'Türkiye ile savaşırız' açıklamasında bulunmuştu.

Gazze'ye Ramazan'ın İlk Gününde Ölüm Yağdı Gazze'ye Ramazan'ın İlk Gününde Ölüm Yağdı

TÜRKİYE ALEYHİNDE BEYANATLARI OLDU

Terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşmak için kurulan Şii Örgüt Haşdi Şabi, Irak hükümetiyle Türkiye arasında yaşanan Başika krizinde Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunmuştu.

BAŞİKA İÇİN TÜRKİYE İLE SAVAŞIRIZ

Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Güvenlik Sözcüsü Yusuf El Kilabi, Başika krizi esnasında Türkiye'ye karşı 'Irak'ın kuzeyinde bulunan güçler işgalcidir ve Irak hükümeti tarafından davet edilmemiştir.

Bu şekilde kalmaları durumunda onlara işgalci güç muamelesi yapar, DEAŞ ile savaştığımız gibi onlara karda da savaşırız. Aynı şekilde Türk ordu güçlerine karşı da geliriz' ifadelerini kullanmıştı.

HAMENEY'İN FOTOĞRAFI ASILDI İDDİASI

Hasdi Şabi ve Irak Ordusu tarafından ele geçirilen Kerkük İl Meclisi'ne, İran dini lideri Ali Hamaney'in fotoğrafları asıldığı iddia edildi. Erbil merkezli Rudaw'ın iddiasına göre, Kerkük İl meclisinde bir Haşdi Şabi mensubu tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.