Kefirin Faydaları Nelerdir?

Ev yapımı olarak hazırlanan kefirin faydaları saymakla bitmez. Kefirin günde sadece bir bardak tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca kefir, vücuttaki hücrelerin yenilenmesi açısından oldukça etkili bir içecek türüdür.

Bu faydası sayesinde kanserli hücreler üzerinde oldukça etkilidir. Bunu yanı sıra düzenli bir şekilde tüketilen kefir, kanser hücrelerinin gelişmesi engelleyerek tümör oluşumunu da engellemektedir.

Bağırsaklarda meydana gelen iltihap durumları, kabızlık ve bağırsak kanserini önlemede kefir oldukça etkilidir. Kefirin bir başka faydası ise gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimi üzerinde son derecede etkili olduğu görünüyor.

Aynı zamanda kefir, menopoz dönemindeki kadınların da kemiklerinin erimesini önlüyor. Kefir düzenli olarak tüketildiği taktirde alerji ve astım hastalıklarında da faydalı olduğu görülmektedir.

Kefirde yer alan B1, B12, K vitamini ve biotin genel sağlığa katkıda bulunuyor. Kefir, antibiyotik kullanıldıktan sonra vücutta olan iyi bakterileri koruyor. Kolesterolü azalttığı gibi sindirim sistemini güçlendirmeye katkısı vardır. Uzun yaşamayı ve genç kalmayı sağlayan kefir, tansiyonu da dengeleyen bir özelliğe sahiptir.

Kefir Ne Zaman Tüketilmelidir?

Kefir ne sıklıkta tüketilmeli diye sorulacak olursa, bunun yetişkin insanlar için pek bir önemi bulunmamaktadır. Yetişkin insanlar, günün herhangi bir saatinde kefir tüketebilir. Fakat her içecek gibi kefirin de aşırı tüketilmemesi gerekiyor.

Kefirin günde en fazla iki bardak tüketilmesi gerekiyor. Yetişme çağındaki bireylerin ise yatmadan önce kefir tüketmeleri öneriliyor. Kefir yatmadan önce bir bardak içilirse, çocuklarda zihin ve kemik gelişimine katkı sağlıyor.

Ancak mide sorunu olan bir çocuğun en az iki saat önce kefiri içmesi gerekmektedir. Bunu yaparak kefirin oluşturacağı mide sorunlarının önüne geçilmiş olunacaktır.