Erzincan'da Orduevi nizamiyesinde meydana gelen olayda, sivil giyimli bir askerin yakaladığı yavru kediyi önce eline alıp, diğer eliyle yumrukladığı, sonrasında ise kediyi demir kapının üzerine koyup defalarca yumrukladığı kameralara yansımıştı. Görüntülerin devamında ise, kediyi yere attığı, sonrasında ise hızını alamayan cani adamın, yerde can çekişen kediyi defalarca tekmeleyerek metrelerce sürüklediği görülüyordu. Bir süre sonra kamera açısından kaybolan kedi ve cani adamın bu videosu sosyal medyaya düşmüş ve gündemin en üstündeki yerini almıştı.

Sosyal medyada görüntülerin paylaşılması ve gelen şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, kediye işkence yaparak öldüren cani askeri yakalayarak askeri inzibata teslim etmişti.

Yapılan kontrollerde 221 promil alkollü olduğu tespit edilen cani Taner H., inzibatlar tarafından Erzincan Adliyesine getirildi.

Taner H, ifadesinin ardından uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti için kan tahlili yapılması amacıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Zanlı, hastanedeki işlemlerinin ardından yeniden adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Kediye işkence yaparak öldüren Cani Taner H.'nin mahkeme tarafından serbest bırakılmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları; 'Durduk yere bir kediyi yumruklayarak ve tekmeleyerek öldüren bu kişi, yarın bir gün aynı şeyi bir kadına ya da bir çocuğa da yapabilir. Nasıl serbest bırakılır' diye isyan etti.