Osmaniye'de 27 yaşındaki Hatice Tatlıer isimli bir kadın, hareket halinde olan bir aracın arka koltuğunda seyahat ediyordu. Seyahat sırasında arka kapısı açılan araçtan yola düşüp, kafasını yer çarptı. Çevredekiler hemen ambulansa haber verirken, kısa süre de olay yerine gelen ambulans ekipleri Hatice Tatlıer'i Osmaniye'de özel bir hastaneye götürdü.

Kazanın ardından 10 gün yoğun bakımda kalan 27 yaşındaki Hatice Tatlıer, 10 günün sonunda normal hasta katındaki bir odaya alındı. Bir süre de normal odada tedavi gördü Hatice Tatlıer, konuşmakta güçlük çekiyordu.

Tedavisinin sonlanmasının ardından taburcu olan 27 yaşındaki Hatice Tatlıer, sabah kalktığında konuşmasının değiştiğini fark etti.

Hatice Tatlıer, "Uyandığımda anormal bir şey olduğunu hissettim ama konuşma olduğunu tahmin etmedim. Biraz yatayım düzelir diye düşündüm. 'İşe gideyim düzelir' dedim ve geldiğimde kimse beni anlamıyordu. Rusça konuştuğumu söylediler. Yavaş yavaş normal konuşmaya başladım" dedi.

Hatice Tatlıer'in doktoru Dr. Özgür Kaynak Hacıoğlu ise, bunun bir yabancı dil değil, aksak değişikliği olduğunu dile getirdi.

Yabancı aksan sendromunun konuşmada kullanılan kasları koordine eden merkezin hasarı sonucu oluşan bir hastalık olduğunu da belirten Dr. Hacıoğlu, "Normalde konuşma gerçekleştirirken dil, dudak, çene ve ses tellerinin hepsinin koordineli bir şekilde ince ayarıyla konuşma gerçekleşiyor ve sesler çıkıyor. Bunlarda bir hasar olduğu zaman bunları yöneten ana merkezde beyinde bir hasar olduğu zaman ayarlama ve ayar bozluyor. Ayar bozulduğu zaman da çok anormal sesler çıkıyor. Temel olarak bir konuşma bozukluğu ve çevrenin bunu herhangi bir aksana benzetir şekilde yorumlaması. Her dil de olabilir. Çince de olabilirdi. Afrika dili olabilirdi. Alman aksanı da. Bu çok sık görülen bir hastalık değil. Yapılan literatür derlemelerinde ve araştırmalarında 1940'tan beri tüm dünyada 60 vakada görülmüş. Bizim hastamız da 61'inci diyebiliriz. " diye konuştu.