Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanında büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek için tüm hazırlıklarını yapan pilotlar Mehmet Mümin Turan ve Muzaffer Kütük ile hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin Fener içinde bulunduğu TC-KON tescilli jet ile havalandı.

Kalkıştan bir süre sonra uçağın iniş takımında arıza tespit edilince pilotlar jeti Atatürk Havalimanına indirme kararı aldı. Kuleden iniş iznini aldıktan sonra havalimanına inmeye hazırlanan jet, yağmur sonrası yerler kaygan olduğu için zorlandı.

Kuledeki ekipler ise itfaiyeyi alarma geçirdi ve pistte çeşitli önlemler alarak jetin inişini bekledi. Jet inerken sürtünmeden dolayı alev aldı. Uçak içerisinde yaralanan yolcular son anda jetin içerisinden çıkmayı başardı. Meydana gelen kaza neticesinde İstanbul hava trafiği aksadı. Çok sayıda uçak İstanbul semalarında bir çok kez tur atmak zorunda kalırken yanan jet ile ilgili ilginç bir bilgi geldi.

Geçtiğimiz hafta ilk bölüm ile izleyicileri ekran başına kilitleyen Erkan Petekkaya'nın dizisi Kayıt Dışı'nda uçağın rol icabı Afganistan'a gitmek için kullanıldığı öğrenildi.