Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen olayda, iş kadını Roberta Hoskie 10 bin dolar değerindeki çekini kaybetti. Ancak 10 bin dolarlık çekini kaybettiğinin farkında bile değildi.

İş kadını Roberta Hoskie'nin kaybettiği 10 bin dolarlık çeki sokakta bulan evsiz Elmer Alvarez bir şekilde çekin sahibi iş kadını Roberta Hoskie'ye telefon aracılı ile ulaştı. Evsiz olan ve sokaklarda yaşayan Elmer Alvarez'den aldığı telefonun ardından çekini kaybettiğini anlayan Roberta Hoskie, Elmer Alvarez'e teşekkür etmek istediğini belirterek görüşmek istedi.

Elmer Alvarez'in sokakta yaşadığından haberi olmayan iş kadını Roberta Hoskie, bu durumu öğrendiğinde Elmer Alvarez'e büyük bir jest yaptı.

Zamanında bir süre kendisinin de evsiz olduğunu ve sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını belirten iş kadını Roberta Hoskie, kendisine kaybettiği 10 bin dolarlık çeki getiren evsiz Elmer Alvarez'e bir ev hediye etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Roberta Hoskie, "Bana da hayatımı düzeltmem için biri yardım etmişti. O yüzden Elmer'a hem iş sahibi olması için eğitim sağlayacağım ve bu kış soğukta kalma endişesi yaşamayacak. Artık onun da bir evi var" dedi.

Bu sürprizle şaşkına dönen Elmer Alvarez, ödülden ziyade Hoskie'nin bu teşekkürünün çok değerli olduğunu söyledi.