Milliliğin PYD/PKK ağzıyla konuşmak olmadığını söyleyen Başbakan Bimnali Yıldırım, millilik ve yerlilik açıklamasına tepki gösterdi.

Partisinin il kongresine katılmak için Muğla'ya giden Başbakan Binali Yıldırdım, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun millilik ve yerlilik açıklamalarına tepki gösteren Başbakan yıldırım, Fetö Terör Örgütüne yönelik tepkilerini dile getirdi, Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgiler verdi.

Muğla Menteşe Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl kongresinde partililere hitap dene Başbakan Yıldırım, 'AK Parti'yi anlamak için geçmişe uzanmak gerekiyor. 15 yıla bakmak gerekiyor.' Diyerek eskilerden örnek verdi.

Başbakan Yıldırım 'Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerini de solladık.' dedi.

Başbakan Yıldırım, ülkenin önünü kesmek isteyen çeteleri, darbecileri ve vesayetçileri eze eze bugünlere geldiklerine dikkat çekerek, 'Muğla bunu en iyi bilen il. Cumhurbaşkanımıza suikast yapıp hayatına son vermek istediler. Ama Muğla'nın güzel insanları alçaklara fırsat vermedi. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. FETÖ'cü darbecilere o gece gününü gösterdiniz. Şehitler verdik ama yarınlarımızdan asla vazgeçmedik, ay-yıldızlı bayrağımızı indirtmedik.' dedi.

Afrin'e savaşa değil, huzuru, barışı getirmek için gittiklerine de dikkat çeken Başbakan yıldırım, 'Mehmetçik ile birlikte ÖSO birlikleri bölgenin huzuru için destanlar yazıyor.' Diyerek, bölgeye huzur ve barış getirmek için orada olduklarının altını çizdi.

Sınır güvenliği için yapılan Zeytin Dalı Harekatını karalamaya, saptırmaya çalışanlar olduğunu da söyleyen Başbakan Yıldırım, 'Ama biz haklıyız ve onun için güçlüyüz. Sonuna kadar devam edeceğiz. Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik.' dedi.

Afrin'de Arap, Kürt ve Türkmenlere zulmeden, onların malını mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocuklarını terörist yapmaya çalışan terör örgütünü bitirmek için gittiklerini söyleyen Yıldırım, 'Kimse kusura bakmasın. Yanı başımızda ur gibi büyüyen bir terör örgütü varsa ona göz yumamayız. Türkiye için bir tehdittir.' dedi.

Terör örgütüyle mücadele etmekte hem uluslararası hem de iç hukuktan doğan en tabii hakkımız olduğunu da söyleyen Yıldırım, 'Sadece terör odaklı bir hareket yürüttüğümüzü tüm cümle alem biliyor. Orada bölge insanına zulmeden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu harekat devam edecektir.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Yıldırım, 'Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafından biri milli olmak, yerli olmak diyor. Türkiye tüfek, tabanca, topunu da yapıyor, İHA'sını da, SİHA'sını da, tankını da yapıyor.' Diyerek, milliliğin, yerliliğin lafla olmayacağını, Fetö ağzıyla PKK/PYD ağzı ile konuşmakla olmayacağını belirterek, 'Önce sen partindeki 'PKK terör örgütü değildir' diyenlere 'sen teröristlerin ağzı ile konuşuyorsun' de.' Diyerekl ondan sonra milli olmaktan bahsedebileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, 'Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmedik. Huzur için, sosyal adalet için, istiklal için, kalkınma için çalıştık.' dedi.

Kongreye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Çiğdem Karaaslan Hamza Dağ, Cevdet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, , Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, Muğla Koordinatör Milletvekili Ömer Ünal katıldı.