Beştepe'de önemli bir zirveye ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü misafiri Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani oldu. Amerika Birleşik Devletleri'yle yaşanan papaz krizinin ardından Türkiye'de piyasalar altüst olurken Katar Emiri Şeyh Şeyh Temim Türkiye'ye 15 milyar dolar yardım sözü verdi.

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Cumhubaşkanı Erdoğan ile başbaşa görüşen Şeyh Tamim, bölgesel konularla birlikte ABD ile yaşanan kriz konusunda da görüş bildirdi. Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceklerini kaydeden Şeyh Tamim, Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El-İmadi'nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

TÜRKİYE KÖRFEZ KRİZİNDE KATAR'IN YANINDA YER ALMIŞTI

Öte yandan Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bayreyn'in oluşturduğu blok ile geçtiğimiz dönem kriz yaşayan Katar, Türkiye'nin o dönem kendisine verdiği desteği unutmadığını göstermiş oldu. Geçtiğimiz yıl yaşanan Körfez krizinde Suudi Arabistan'ın "tarafsızlık çıkışına rağmen" Türkiye, Katar'a uygulanan ambargonun hukuk dışı olduğunu savunmuştu.