Karatay diyetinde diğer diyetlerde olduğu gibi bir ölçü ya da miktar kavramından fazla bahsedilmemektedir. Çünkü bu diyet işlenmiş gıdalardan tamamen arınmış bir şekilde doğal beslenmenize odaklanmıştır. Doğal olan her şeyin tüketilebildiği Karatay diyetinde dolayısı ile her gıda için bir sınırlama olmamakla beraber kesin yasaklar ve keskin çizgiler bulunmaktadır.

Karatay Diyetinde Neler Var?

Karatay diyeti ya da Karatay beslenmesi denen beslenme tarzında doğal olan ve işlem görememiş olan tüm gıdalar mevcuttur. Bunlara örnek olarak tereyağı, pekmez, bal, zeytinyağı ve kırmızı ettir. Tüm bu ürünlerin el yapımı olması ve içeriğinde yabancı hiçbir madde bulunmaması şartı vardır. Aynı zamanda gdo yani genetiği değiştirilmiş organizma adı verilen gıdalar bulunan ürünler Karatay diyetinde yer alamaz.

Karatay Diyeti Sağlıklı Mıdır?

İçerisinde doğal maddeler olan her diyet sağlıklıdır. Bu sebeple de Karatay diyetine yanlış demek ya da sağlıksız demek çok mümkün değildir. Metabolizma içine aldığı her doğal gıdayı bir şekilde sindirmekte ve parçalarına ayırmaktadır. Vücut için tehlikeli ve zararlı olan maddeler işlem görmüş, içerisinde katkı maddesi bulunan ve genetiği değiştirilmiş organizma olan gıda ürünleridir. Bu ürünlerin hem sindirimleri zordur, hem vücuda faydaları yoktur, hem de aynı zamanda karaciğeri yoran ürünlerdir. Bu sebeple çok sınırlı tüketilmeleri, mümkün mertebe de tüketilmemeleri gerekir. Aynı zamanda Karatay diyetinde yer alan ürünlerin tamamı eski zamanlardan beri tüketilen ürünler olduğu için sağlığa olan yararları kanıtlanmış ve içerikleri de tam olarak bilinmektedir.