Mağazalarda olduğu gibi online alışveriş sitelerinde de bu çılgınlığın yaşandığı her defasında gözlemleniyor. Bu özel durumu da siber suçlular kendi lehlerine çevirebilmek için büyü mücadele içindeler. İşte bu konuda uyarılarda bulunan uzmanlar, bazı güvenlik önlemleri alınmasını tavsiye ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünyada ve Türkiye'de de Kasım ayının dördüncü cuması ve onu izleyen pazartesi günü tam bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Giyim, kozmetik, elektronik gibi kategorilerde şirketler olağanüstü indirimlere imza atıyor. İşte bu durumda hackerları harekete geçiriyor. Özellikle de bilgisayar veya mobil cihazlar üzerinden online yapılan alışveriş yaşanları hedef alan hackerların temel hedefi, alışveriş yapanların kimlik veya kredi kartı bilgilerine ulaşarak, gelir elde etmek. Bunun için; bankacılık zararlı yazılımları, tarayıcı veya tarayıcı eklentilerinde kod yürütme açıkları, ortadaki adam saldırısı, sahte Android bankacılık uygulamaları ve DNS Zehirlenmesi gibi bir dizi saldırı yöntemleri kullanıyorlar.

Yapay Zeka, Afetlerle Mücadelede Teknolojik Çözümler Yapay Zeka, Afetlerle Mücadelede Teknolojik Çözümler

Her internet bağlantısı, online ödemeler için yeteri kadar güvenli değildir. Çarşı ve alışveriş merkezlerindeki halka açık Wi-Fi noktalarını kullanmayın. Favori e-mağazanıza kişisel bağlantınız yoluyla erişmeniz daha güvenli bir seçenektir.

İster bilgisayarınız ister tabletiniz veya akıllı telefonunuz olsun, alışverişte kendi cihazınızı kullanın. Cihazın davranışındaki tuhaflıkları ayırt etmek sizin için çok daha kolay olacaktır.