Pek çok hastalıkta olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin hastalıktan kurtulmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan uzmanlar, ameliyat sonrasında kadınların eksiklik çekmek zorunda olamadığının farkına varmasının da önemli olduğunu dile getiriyor.

Meme oluşturma operasyonlarının söz konusu bu eksikliği giderdiğini paylaşan uzmanlar, vücudun bütünlüğünü sağlayan ve pek çok kadın için önemli bir anlam içeren memenin artık operasyondan sonra yerine konulabileceğini hatırlatıyor.

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler

Memenin alınmasının çoğu kadın için derin anlamlar içerdiğini, cinsellikte azalma, bir organın eksikliği gibi durumların ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, meme oluşturma ameliyatının özellikle vücut bütünlüğüne önem veren genç yaştaki kadınlar tarafından önemsendiğini kaydediyor.

Meme oluşturma ameliyatlarında birden fazla tekniğin uygulanabildiğini ve bunun hastanın durumuna göre belirlendiğini söyleyen uzmanlar, birincisi yeterli doku ve yeterli deri varsa sadece dokuyu büyütmek için gerekli bölgeye silikon yerleştirilerek operasyon tamamlandığını belirtiyor. İkinci seçenekte ise yeterli doku ve deri yoksa altına expander denen balon koyularak doku büyümesinin sağlandığını, üçüncü yöntem ise hastanın vücudunun belirli bir bölgesinden doku alınarak meme bölgesine nakil yapıldığını dile getiriyor.

Uzmanlar eğer hastanın özel bir durumu yoksa ve ameliyat sonrasında radyoterapi görmesi gerekmiyorsa meme oluşturma operasyonunun rahatlıkla yapılabileceğini kaydediyor.