Yoga Öğretmenliği, Ruh Dengesine Yolculuk Yoga Öğretmenliği, Ruh Dengesine Yolculuk

Kan Uyuşmazlığı Nedir?

Kan uyuşmazlığı günlük hayatta karşımıza sık çıkan bir kavram değildir aslında. Genelde evlenmeden çiftlerin yaptığı ya da annelerin hamilelik döneminde yapmak zorunda oldukları bir testtir. Peki, kan uyuşmazlığı nedir? Hamilelik döneminde olan anne adaylarının eğer kan grubu Rh (-), doğacak bebeklerin kan grubu ise Rh (+) olursa annenin ve bebeğinin arasında oluşan kan bağından dolayı doğacak bebekten anneye geçecek olan alyuvarların belirli bir miktarı geçtiğinde annenin kanında ortaya çıkan olaya karşı antikor oluşmaya başlar.

Oluşan bu antikor bebeğe geçtiğinde ise anne karnındaki bebeğin kanında var olan alyuvarları parçalar. Çünkü annenin savunma sistemi, bebeğin kanındaki alyuvar hücrelerini yabancı hücre olarak algılar ve onları yok etmek için harekete geçer bu durum gözlemlendiğinde ortada kan uyuşmazlığı söz konusu olur.

Kan Uyuşmazlığı Ve Çocuk Sahibi Olmak

Kan uyuşmazlığı ortaya çıktığında bu durum öncelikle bebekte aşırı kansızlığa neden olur. Bu duruma bağlı olarak da bebekte kalp yetmezliğine ve bebeğin vücudunda aşırı su birikmesine sebep olur. Bu durumu ilk gebeliklerde zararsızdır.

Annenin vücudu böyle bir durumla karşılaşılırsa öncelikle savunma sistemi zayıf bir saldırı yapacağından doğacak bebek etkilenmeden ve zarar görmeden kurtuluyor. Ancak unutulmamalı ki ikinci gebeliklerde bu durumun olması mümkün olmuyor. Öncelikle kan uyuşmazlığını engellemek veya önlemek için alınması gereken önlemler vardır. Genel olarak tedavide anne adayına rhogam serumu uygulanır. Bu sayede annede oluşacak olan bağışıklık hücreleri yok ediliyor ve doğacak bebeğin zarar görmesi engelleniyor.