İtalya Floransa da kimliği açıklanmayan 21 yaşındaki bir kadın son 3 yıldır değişik semptomlarla karşılaştığını ve zaman zaman kan terlediğini ve kan ağladığını belirterek hastaneye kaldırıldı.

Stresli olduğunda ve egzersiz yaptığından avuç içlerinin kanadığını ve ayrıca yüzünün ve gözünün de kanadığını belirten 21 yaşındaki genç kadın, bu durumun kendisini etkilediğini ve sosyal hayattan koptuğunu dile getirdi.

Doktorları bu durumu inandıramayan 21 yaşındaki genç kadın, daha sonra Hematidrosis teşhisi konularak konularak tedavi altına alındı.

Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri

21 yaşındaki genç kadın son 3 senedir sürekli bu durumu yaşadığını belirtirken, kanamaların 1 dakika ile 5 dakika arasından sürdüğünü dile getirdi.

Hastalığın kılcal damar kaynaklı olduğu ve kanın vücut sıvıları ile beraber atılmasıyla ortaya çıktığı biliniyor. Kaygı durumu arttıkça kan damarlarının genişlemesi üzerine, kan ter bezlerine girerek onunla beraber yüzeye çıkıyor ve kişi kan terliyormuş gibi görünüyor. Genel olarak duygusal yoğunluk durumlarında, korku, stres ve benzeri hislerin yaşandığı anlarda ortaya çıkabilen bu hastalığı kesin tedavi eden bir ilaç yok. Hastalık kendi kendine gerileyebildiği gibi bir beta blokör olan propranolol ile semptomları önemli ölçüde azaltmak da mümkün.

Kadının bu hastalık sebebiyle depresyona girdiği ve sosyal hayattan dışlandığı öğrenildi. Tedavi altındaki kadının sağlık durumu ise durumu iyi.